Ajankohtaista joulukuussa

Kiinteistöalan hallitusammattilaiset Akha ry:n ylimääräisen kokouksen päätökset 21.11.2023

Kiinteistöalan hallitusammattilaiset Akha ry:n ylimääräinen kokous pidettiin 21.11.2023 Tapahtumatalo Bankissa Helsingissä. Kokoukseen oli mahdollista osallistua etänä. Kokoukseen osallistui 21 henkilöä, joista etäosallistujia oli viisi.  Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Arto Krootila.

Ennen vuosikokousta järjestettiin ajankohtaisseminaari, johon osallistui 22 henkilöä, joista kuusi osallistui etänä. Seminaarin aineistot voit ladata tästä:

Päätökset

Vuosikokous hyväksyi yhdistyksen sääntömuutoksen, josta oli järjestetty jäsenkysely. Jäsenkyselyn tuloksena sääntömuutosta kokonaisuutena kannatti yli 90 % vastanneista.

Sääntömuutoksen keskeiset asiat:

  • Nimenmuutos ja uusi nimi: Asunto- ja kiinteistöalan hallitusammattilaiset ry
  • Pätevyysvaatimukset määräytyvät yhdistyksen kokouksen päätöksen perusteella. Näin ollen 17.4.2023 päätetyt kokemus- ja pätevyyskriteerit tulevat sitovina voimaan sen jälkeen, kun yhdistyksen sääntömuutos on rekisteröity yhdistysrekisteriin. Vanhoilla jäsenillä on kolmen vuoden siirtymäaika, mutta uusia jäseniä ne koskevat jo jäsenyyttä haettaessa.
  • Alueyhdistyksiä koskevat määräykset poistettiin säännöistä
  • Kunniapuheenjohtajuus ja kunniajäsenyys kirjattiin sääntöihin
  • Valvontamenettely eettisten ohjeiden noudattamiseksi seuraamuksineen työvaliokunnan esityksestä hallitukselle
  • Hallituksen jäsenet, kunniapuheenjohtajat ja kunniajäsenet on vapautettu jäsenmaksun maksamisesta
  • Hallituksen jäsenen vaalikelpoisuus kahden täyden kauden jälkeen lyhennettiin vuoteen viimeisen toimikauden päättymisestä lukien

Yhdistyksen kokous päätti johtosäännön hyväksymisestä, mitä ei aikaisemmin ole yhdistyksellä ollut. Johtosäännön hyväksymistä kannatti yli 95 % kyselyyn vastanneista.

Kyselyssä tehtiin ehdotus siitä, että valvontamenettely tulisi kohdistaa myös hallitusasiantuntijoihin. Ehdotus kirjattiin hallituksen johtosääntöä koskevaan esitykseen, minkä yhdistyksen kokous yksimielisesti hyväksyi.

Johtosääntö on tarkoitettu yhdistyksen sisäiseen käyttöön.Johtosääntö on laadittu helpottamaan AKHAN luottamushenkilöiden ja toimihenkilöiden työskentelyä. Johtosääntö on lähetetty yhdistyksen jäsenille.

Yhdistyksen kokous päätti 17.4.2023 hyväksyttyjen eettisten ohjesääntöjen muutoksesta hallituksen esityksen perusteella.

Eettisten ohjeiden muutokset:

Eettisiä ohjeita sovelletaan myös hallitusasiantuntijoina toimiviin yhdistyksen jäseniin. Lataa eettiset ohjeet ja pätevyysvaatimukset sivujen AKHA ry -valikosta.

Muutetut säännöt julkaistaan kotisivuilla sen jälkeen, kun yhdistysrekisteri on hyväksynyt sääntömuutokset.

Vuoden 2024 kalenteriin merkittävää

  • Yhdistyksen vuosikokous ja seminaari 15.4.2024
  • Taloyhtiötapahtuma 23.4.2024 Messukeskuksessa Helsingissä
  • Akhan opinto- ja messuristeily Viking XPRS:llä 31.8.2024